Det verkar inte så lätt att vara allergisk så vi ska försöka underlätta det för dig med att skriva tydligt vilka ingredienser vi använder.Så det har vi gjort. Vi håller på att bygga upp en pärm med vad våra bakverk och maträtter innehåller. En del information kommer också att finnas på vår hemsida.

Vi har valt att använda riktigt smör och "lyckliga" ägg till vår bakning och matlagning. 

Det mesta bakas på plats. Det innebär att det kan finnas mjöl i luften. Och det kan innebära att vi inte kan garantera att de kakor som inte innehåller mjöl är glutenfria även om vi själva inte lagt något mjöl i byttan när vi blandade ihop kakorna.

 Däremot kan vi garantera att det inte har slunkit med något mjöl av misstag i de kakor där det står att det inte finns något mjöl. Samma sak är det med nötter, ägg och mjölk.

Vi upplyser också om att de kakor som innehåller cornflakes kan innehålla spår av mjöl i just cornflakesen eftersom tillverkaren har uppgett det i innehållsdeklarationen.

Vi använder helt vanliga havregryn, alltså inga som odlats på speciella fält och beretts i speciella fabriker där inget mjöl kommer i närheten. Anledningen är att vi själva hanterar mjöl i vårt eget kök, så då försvinner liksom hela meningen med att använda speciella havregryn.

Dessutom samsas kakorna i samma disk, så de som är allergiska får själva avgöra om de kan äta en kaka utan mjöl som exempelvis legat på samma hylla som en cheesecake med en botten som innehåller gluten. 

Vi är mycket noga med att diska alla redskap i maskin mellan de olika baken. Dessutom använder vi en egen tång eller tårtspade till varje kaka.

Det finns även glutenfritt bröd för den som vill ha en  en traditionell smörgås med räkor eller ost. 

 Bara berätta hur du vill ha det, så fixar vi det!